2013.06.29.
15:19

Írta: KirschAndrás

Beszámoló: Pertu Parti - Gyömrő - part 1.

pertu.jpg

A kérdés jogos: miért szükségeltetik egy beszámoló elkészültéhez közel három hét? Erre válaszolhatnám azt is, hogy a pszichiátrián az internet-hozzáférés a legkomolyabb kiváltságok egyike. Ám örömmel jelenthetem, hogy idő közben megtanultam az orrommal gépelni, így a továbbiakban a kényszerzubbony sem akadályoz abban, hogy szavakba öntsem a szavakba önthetetlent.

Hosszú évek szomorú tapasztalata számomra, hogy Budapest lakossága olyannyira igényli a mulatóst, mint kacsacsőrű emlős a vietnami papucsot. Márpedig túlságosan is sok világvége-jövendölés lát napvilágot manapság ahhoz, hogy nyugodt szívvel várjam ki, míg egy hasonló rendezvény a fővárosba is eljut. Így hát magam mentem a mentális apokalipszis elébe a gyömrői Negresco klubba. A vendégek fizimiskáját tekintve az ominózus vendéglátóipari egység csak abban különbözött Mos Eisley lakóitól, hogy utóbbiak ódzkodtak az aranyszínű susogós mackó és a lakkcipő együttes viseletétől.

Na, akkor nézzük sorjában:

Meggyőződésem, hogy Geri-Betli Gábor egy párhuzamos univerzum lakója, ahol minden vendéglátóipari egység a Muskátli nevet viseli. Ebből kifolyólag színpadképesség terén lazán alulmarad egy tömlős sajtkrém és egy kenőmájas szerelemgyermekével szemben.

A Kredenc performansza alatt tonnás súllyal nehezedett rám a felismerés, hogy ezt a formációt immár másodjára látom élőben. És népi viseletüknek köszönhetően már másodszor vizionáltam, amint egy egy vak komondor mérgezett gémeskútba taszítja őket.

Dankó Szilvia közvetlenül a "kávészünet" kifejezés mellett szerepel a folklorisztikus szinonimaszótárban.

Ha a Dáridónak és a Fásy Mulatónak köszönhetően nem ismerném Csocsesz színpadi imidzsét, azt hittem volna, hogy fellépőruháit összecserélte Ricsi bohócéval a taktaharkányi pacalfesztiválon.

Volt műveltségi vetélkedő is: a színpadra rángatott fiatal mulatósrajongónak három Suzy-számot kellett megneveznie. Mivel az iménti a kvízkérdésen ezen sorok írója is elvérzett volna, nem volt kétséges az illető kishölgy sorsa. Mellesleg nem csodálkoztam volna, ha a helytelen válasz után megnyílik alatta a talaj, és egy fortyogó lecsós kondérba zuhan.

Bánatomra a közös superprodukciók közül csak Jolly és Suzy duettje valósult meg. Túlzás nélkül állíthatom, hogy a Született gyilkosok szerelmespárja kíméletesebbnek bizonyult.

...to be contiuned...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mulatos.blog.hu/api/trackback/id/tr405363150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tucano 2013.06.29. 17:05:25

csak a pontosság kedvéért:
mózájlizban jó volt a zene.
süti beállítások módosítása