2015.12.31.
17:25

Írta: KirschAndrás

Szilveszteri mulatóscunami

A műfaj képviselői még egy kórház intenzív osztályán is találnának ürügyet a mulatásra, akár látogatóként, akár betegként tartózkodnának a kórteremben. (Előbbi esetben hálós narancs és befőttes üveges madártej helyett egy teli demizsonnal érkeznének.) Hát, még a szilveszter mekkora alkalmat biztosít számukra, hogy a hallgatóra uszítsák a fejükben lakozó papírdudás lidérceket. Lássunk három performanszot, mely létjogosultságot biztosít a 2016-ra vonatkozó világvége-jóslatoknak.

Bunyós Pityu: Necsi-necsi

Íme, egy archív felvétel a dadaista dajdajozás univerzumából, ahol a szórakoztató műsorok költségvetéséből egy könyvtári bírságot is nehezen lehetett volna kigazdálkodni. Bunyós és egykori harcostársa, K.O. Laci mozdulataikkal fiktív kukoricatolvajokat fenyegetnek, a közönség pedig olyannyira önfeledten tapsol a produkció alatt, mintha csecsen terroristák mustárgázzal turbózták volna fel a Budapest TV stúdiójának levegőjét.

Tesók: Szilveszter éjszaka

Bunyós Pityu olyan, mint egy krepp-papírból eszkábált lampion: egyetlen alacsony színvonalú szilveszteri műsorból sem hiányozhat. A megrázó viccet pedig még megrázóbb produkció követi. Bár a Tesók őszinte önkritikája - miszerint "keződjék az agysejtpusztuláááááás" mégis csak díjazandó.

Klemy: Ne hagyj el

Újfent egy klasszikus azokból az időkből, amikor Klemyt fanatikus állatvédők szabadították ki a bábolnai naposcsibék közül. (Ezt követően lecserélte fodrászát és felkapott pár kilót, nem mintha fizimiskájára bármiféle pozitív hatást gyakorolt volna ez a metamorfózis.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mulatos.blog.hu/api/trackback/id/tr208216640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása