2015.09.08.
12:00

Írta: nausea

Mentős Laci

Az Országos Mentőszolgálat dolgozói munkaidőben sérülteket látnak el. Ez nem jelenti azt, hogy szabadidejükben ne tudnának komolyabb sérülést okozni egy szovjet présgépnél. A legjobb példa erre Mentős Laci, aki Postás Józsihoz hasonlóan büszkén vállalja hivatását - néminemű magyarázatot szolgáltatva arra, miért szaporodtak meg mostanság a "Rátámadt a kiérkező mentőkre..." kezdetű hírek. Abban pedig csak bizakodhatunk, hogy a hírnév hatására művészi énje munkaidőben nem kerekedik felül, elvégre a hordágyon fekvő egyedeknek már megvan a maguk baja.

Szólj hozzá!

2015.07.03.
16:30

Írta: nausea

Elek Icu visszatért!!!

Elek Icut úgy ismertük meg, mint a génmanipulált vérnagyit, akihez a postás csak tankkal meri kivinni a nyugdíjcsekket. A Vatikán jelentése szerint a Sátán azóta kitagadta a pokolból, mert képtelen volt tovább elviselni a fánksütés miatt terjengő masszív olajszagot. STÁRunk szerencsére így sem fordított hátat a színpadnak, sőt, úgy döntött, egy másik oldaláról mutatkozik be. Ezen a videón immár úgy libben színpadra, akár a jóllakott fekete özvegy, akinek férjéből a helyszínelők csak egy atlétatrikót találtak. A performansz során mindvégig olyan misztikával vegyes kecsességet áraszt magából, mint egy esztergapad a hajnali ködfátyolban. Mindeközben a produkció a tökéletesen igazolja a nyelvtani okkultisták azon állítását, miszerint a magyar nyelv hungaricum.

2 komment

2015.06.25.
20:45

Írta: nausea

A STÁRok és a közösségi háló

A mulatós zene kék vizű folyójának mutáns ebihalai ezerféleképpen dalba tudják foglalni a modern vívmányokkal kapcsolatos érzéseiket. Ami azonban az összes produkció esetében állandó tényező, az a pusztító szürrealitás. A Skynet emberiség elleni háborújához is bőven elegendő lesz annyi, hogy Laci Betyár dalt ír egy fizioterápiás masszírozógépről. A következő STÁRokat történetesen a Facebook kapcsán csapta homlokon a múzsa egy 32-es villáskulccsal. A következmény nem maradt el: a közösségi portál üzemeltetői jelenleg is medvecukorral próbálják kicsalogatni Mark Zuckerberget luxusfelszereltségű pánikszobájából. Eddig sikertelenül.

Stefano és Ricardo: Osszad, likeold

Azt hiszem, Stefano ezzel a produkcióval rászolgált, hogy ne (csak) Facebook-oldalát, hanem őt magát jelentsük kéretlen tartalom miatt.

Kamy: Facebook

Mint ismeretes, a közösségi oldal programozói csak kirívó esetekben, pl. bűncselekményekkel gyanúsított felhasználók adatait szolgáltathatják ki. Nos, szemernyi kétségünk ne legyen, hogy az FBI már útban van Kamy utolsó bejelentett lakcíme felé.

Bóni Feri: Bökj meg fészen

Azt hiszem, öt másodpercnyi muzikális élmény is elegendő ahhoz, hogy a címben foglaltaknak gondolkodás nélkül eleget tegyünk. Hogy mivel böknénk meg STÁRunkat, arra több opciót fel tudnánk sorolni a piszkavastól egészen a bálnavadász szigonyig.

2 komment

2015.04.20.
20:55

Írta: nausea

A Frédy Show STÁRjai

Némi önkritikával kezdeném: a blog történetében szégyenteljesen kevés figyelmet fordítottam a Muzsika TV-re, ezen belül is a Frédy Show című műsorra. (Megj.: jelenleg teveszőr csuhában böjtölök a Góbi sivatag szélén, hungarocell darabokat dörzsölök egymásnak, és a Dupla Kávé karácsonyi lemeze pörög a háttérben. A kettő közül az utóbbi hanghatás a kellemetlenebb.) Pedig olyan kaliberű művészek bukkannak fel benne, akik a legbizarrabb japán mangák olvasóit is arra ingerelnék, hogy halántékon át kezdjenek köhögni. Úgy mint:

Mulatós Viky

Valami azt súgja, hogy az etruszk cickány hangszálaival megáldott fiatal művésznő ismeretségi köre nem mentes a rosszakaróktól. Feltéve persze, ha nem egy 200 éves óriásteknős erősítette meg énekesi ambícióiban. De Viky színpadi mozgását elnézve talán még mindig jobb, mintha a jazzbalettet javasolta volna neki. A legnagyobb rejtély, hogy hasonló kondíciókkal hogyan tudta elérni, hogy Donnie Brasco maffiahaverja, Lefty Ruggerio basszerozon háttérzenekarában.

Édua és Janesz

Ez történik, mikor egy előadópáros nem csak STÁRalkatát, de énekhangját is egy kiselejtezett mosógépdobtól örökli. Egyébiránt erős a gyanúm, hogy a nyakkendőkirály valaha csehszlovák bábfilmkarakter volt. Dicséretes, hogy nem esett össze, mikor levágták a marionett-damilokról.

Bodnár Attila

Mégis hogy kerül a Frédy Show színpadára Macgyver és Meat Loaf közös gyermeke? Kérdezheti joggal, aki egy kíméletlen szombat estén kitörölte agyából a "80-as évek magyar popzenéi" nevezetű foldert. Ez azonban mit sem változtat azon, hogy a videón látható entitás bizony Ő. (Állítólag azért hagyta el a kiégett kabalák szigetét, mert Hakapeszi Maki rendszeresen elette előle a mogyorós csokit.)

4 komment

2015.03.28.
14:42

Írta: nausea

Eszem-iszom, dínom-dánom

Az egykori Nóta, jelenlegi Sláger TV-ben vélhetőleg senki nem pályázhat eséllyel műsorszerkesztői pozícióra, ha gyermekkorában nem volt súlyosabb fejsérülése. Nos, az Eszem-iszom, dínom dánom szellemi atyját minimum egy lengőteke találta homlokon, amikor a Bucok resti kerthelyiségében lábatlankodott. De zenei ízlése alapján az is esélyes, hogy egy muskátlis kaspót dobtak a fejére, amikor első szerelmének adott szerenádot. Ennek messzemenő következményeként szombat délutánonként egy igazi médiatörténeti agyérgörcs átélői lehetünk.

A műsor két főszereplője Bunyós Pityu és Laci betyár, akinek az élete egy soha véget nem érő Halloween-party. Betyár nem túl változatos ruhatárról tanúbizonyságot téve adásról adásra miskakancsónak öltözik, Bunyós azonban bátran lavírozik a legextrémebb divatirányzatok között: egyszer Surda-kalapos örvös medve, másszor fehérorosz chipendale fiú benyomását kelti. De van, hogy szimplán egy batikolt pólót húz magára, mely többnyire az ősrobbanást ábrázolja egy cecelégy szemszögéből. A két dumafranci a STÁR-ok performansza között - amolyan szürreális intermezzó gyanánt - hasonló megjegyzésekkel szórakoztatják egymást: "Látod, betyár, mióta ez a Postás Józsi kigyógyult a fitymaszűkületéből, újult erővel csapja a szelet a menyecskéknek!" A műsor helyszíne általában valami hortobágyi "halászcsárda", melyből forgatás előtt fél órával még partvisnyéllel tuszkolhatták ki a szürkemarhákat. A kötelező dekorációs kellékek mellett (lopótök, paprikafűzér, poroltó) a műsorban biodíszletek is helyet kapnak, akik olyan lelkesedéssel tapsolnak a művészeknek, mintha csak az Iszlám Állam operatőre venné őket. A zenei tartalom pedig magáért beszél:

2 komment

2015.02.09.
21:15

Írta: nausea

Elek Icu

Mivel a fránya YouTube nem engedi a videó beágyazását, ide tessenek kattintani az audiovizuális cunamiért! És akkor:

A Nóta (manapság Sláger) és a Muzsika TV által ránk zúdított STÁRcunamiban a műértő olyanná válik, mint a középhaladó nagyivó: a kialakult tolerancia következtében egyre extrémebb és egyre töményebb anyagra van szüksége, hogy más tudatállapotba kerüljön. Nos, Elek Icu olyan volt számomra, mintha éhgyomorra nyeltem volna le egy kőbányai italkimérőt. A hölgy ugyanis első blikkre semmiben nem különbözik azon nyugdíjas könyvtárosnéniktől, akik egy kedélybeteg páva orgánumán Máté Péter-dalokat süvöltöznek Komáromi Pisti kabaréműsorában.

No, de színpadi produkciója alapján joggal következtetünk arra, hogy a hévízi termálfürdőben aligátorok között áztatja a reumáját. Mellesleg afelől sem lehet kétségünk, hogy otthonosan mozog a konyhában, és rutinosan süti bele a reszelőt abba a dobos tortába, amivel tömeggyilkosságért börtönben sínylődő unokáit kívánja meglepni. Két halálos fegyvere - hangja és mozgáskultúra mellett - muszáj megemlékeznünk fellépőruháiról is: performanszok közben előszeretettel reklámozza a Metal Granny webshop legpatinásabb terméket, de gyanítom, hogy kertészkedéshez is magára kap egy pentagramos otthonkát. Nem mellesleg célközönsége is megér egy misét: az a tény, hogy egyetlen férfi sincs a közönségben, azt a feltételezést támasztja alá, hogy a felvétel a Fekete Özvegy Nyugdíjasotthonban készült. (Most kaptam a hírt, miszerint a koncert elején ugyan tartózkodott egy férfi az első sorokban, ám ő Ozzy Osbourne denevérének sorsára jutott.)
ozzy.jpg

1 komment

2014.12.29.
19:57

Írta: nausea

Nagy Sándor "Bütyök"

A Budapest TV is tévécsatorna volt és mint ilyen, tömegmanipulációs eszközként funkcionált. Csak míg "konkurenciái" (muhaha!!!) többnyire esztelen vásárlásra késztették a nézőt, addig az Anettka és Komáromi Pisti nevével fémjelzett halálcsillag pl. arra, hogy pókjárásban jódlizzon köztereken vagy gargarizáljon lajhártejjel okmányirodák közelében. A közhiedelemmel ellentétben a dadaizmus temploma nem omlott le teljesen, online továbbra is üzemel, És aki azt hinné, hogy a Budapest Európa TV nem hű elődje szellemiségéhez, annak bemutatnánk Bütyököt. A STÁRt, aki Quimby-feldolgozásával bebizonyította, hogy a vizespohárban felejtett fogsor nem szabhat gátat a csillagok felé vezető úton. A következő videó pedig azt hivatott bebizonyítani, hogy a szükséges ambíciók mellett az sem lehetetlenítheti el a STÁRrá válást, ha az ember úgy fest, mint egy vak trolisofőr és egy oroszlánfóka szerelemgyermeke. Mindenesetre Bütyök azzal semmiképp sem vádolható, hogy ne lenne meg benne a megfelelő mértékű rakkenrollfaktor. Ennél fogva bizonyára nem idegen tőle az önpusztítás intézménye sem, és kultikus szemüvegét eldobva akár szabad szemmel is szokott hegeszteni. (A hírek szerint a MIDI alapokkal véghezvitt mészárlás olyannyira energikusnak bizonyult, hogy a stúdiódekorációként funkcionáló virág bekúszott egy Mikszáth-kötetbe, hogy önmagát préselje le.)

2 komment

2014.12.26.
14:57

Írta: nausea

Karácsonykor is mulatunk

A napkeleti bölcseket a csillag, engem a Nóta TV műholdja vezetett el a kis Jézushoz december 24-én. Mondanom sem kell, hogy ők jártak jobban. Ugyanis a karácsonyi mulatós műsorok koncepciója nem más, mint hogy az egész évben pörgő, temetéseken is hejehujázó STÁRok ilyenkor egy csípőprotézises lajhár modorában énekelnek áhítatos(nak szánt) dalokat.

Fásy Ádám karácsonyra való tekintette nem csak lelkét, szemgolyóit is ünneplőbe öltöztette egy SZTK-keretes szemüveg jóvoltából. Van, akinek határozottan előnyösen áll a hasonló viselet. Nos, a Mester hangsúlyozottan nem ez a kategória.

Az Apostol fehér szakállú frontembere talpig pirosban jelent meg a publikum előtt, azonban egy mikulás-imitátorversenyen még a kétévesek is kifütyülték volna. Emberünk sokkal jobban emlékeztetett egy perui drogbáróra, aki a mesterlövészeket megtévesztendő, egy kád paradicsommártásban éli mindennapjait. Azonban a látványnál sokkal megdöbbentőbb volt az a tény, hogy rázendített a Kiskarcsony-nagykarácsonyra. Legközelebb talán a Boci-boci tarka is megérne egy hasonló műgonddal kivitelezett megaláztatást.

Mikor ezt követően Király Viktor belekezdett a Jingle Bellsbe, a konyhába menekültem azzal a célzattal, hogy egy tál rumpuncsba fojtom magam.

Mire visszatértem, már az Eszem-iszom, dínom-dánom c. médiatörténeti diszkóbaleset ment. Bunyós Pityu egy virtigli mulatósdallal indított, ami annyi viszonyt ápolt a karácsony intézményével, mint a műsorvezető inge. Bunyós virágmintás felsőjétől ugyanis nem csak kötőhártya-gyulladást, de szénanáthát is kaptam.

Ezek után a Dupla Kávé pályázott a banális karácsonyi dalok olimpiájának aranyérmére.

Aztán következtek azok a STÁRok, akik a magányosan töltött ünnepről énekeltek egy kitagadott basset hound-tekintetével. A Szega és Fredó duó produkciója alatt kis híján harakirit követtem el egy rúd szikkadt bejglivel.

fasy_2.jpg

Szólj hozzá!