2012.03.06.
09:00

Írta: KirschAndrás

Pacsirták

A Pacsirták duó, olyan akár a csillagorrú vakond vagy a Grand Canyon: sírva könyörög valami bizarr eredetmítoszért. Legvalószínűbb verzió szerint valaki két adag mézeskalácstésztának nézte a Piás Nővérkéket, tévedésére azonban akkor sem derült fény, mikor szív alakú süteményszaggatóval esett nekik. Egyébiránt pedig ilyen-olyan mutációban mindkét hölgy megtalálható bármely Váci utcai szuvenírboltban. (Általában egy "Az én uram csak a vizet issza..." felirattal ellátott falvédő mellé adják őket ajándékba.)

Szó se róla, a produkció olyannyira tradicionális és magyar, mint a Piros Aranyas tubusban cimbalmozó komondor. (A hasonlat abban a vonatkozásban is megállja a helyét, hogy épelméjű ember nem tart igényt hasonló találmányra.) A Pacsirták mellesleg a mulatós mellett az operettfeldolgozásokat is preferálja. Más kérdés, hogy énekhangjuk hallatán a műfaj néhai nagyágyúja, Rátonyi "hasbeszélő bábu" Róbert is felhagyott volna a vigyorgással két századmásodperc erejéig.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mulatos.blog.hu/api/trackback/id/tr604291791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.04.06. 21:55:24

Értem, hogy playback, de legalább azon ők énekelnek? :D
süti beállítások módosítása