2012.05.23.
09:05

Írta: KirschAndrás

3+2 együttes

A 3+2 vitathatatlanul azon ősanyag részét képezte, melyből a hazai mulatós STÁRok kifejlődtek. A darwinisták állítják: világosan kimutatható a rokonság a frontember orrszőrzete és Mulatós Misi között. Állítólag a korai időkben a zenekar még merőben más felállásban koncertezett, ám az akkori frontembert cafatokra tépte egy zajérzékeny kardfogú tigris. Ám a 3+2 nem csupán megalakulási dátumát tekintve titulálható rekordernek. Kizárt, hogy legyen még egy olyan szerzemény, melyre menyasszonyi tánc közben többen kaptak volna infarktust, mint a Csipkés kombinéra. Apropó: ez a dal változatlanul a mulatós kultusz egyik legmegfejthetetlenebb darabja. Tudniillik, a Margit híd ALATT fellelhető egyedüli szárazföldi terület a forgalmas rakparton található, az útfelújító munkások pedig csak igen indokolt esetben dolgoznának kombinéban.

A fehérneműfétis - mondjuk Norman Bates-szel ellentétben - esetükben nem holmi szülői kegyetlenkedésre vezethető vissza. (Az általuk képviselt irányvonalat már sokkal inkább eredményezhette gyermekkori szadizmus.) A magyarázat annyi, hogy a zenekar (ex-)tagjai közül hárman is a Bugyi vezetéknévvel éltek le majd' hat évtizedet. (Bula Béla nevezetű egykori ismerősömnek innen is üzenném, hogy számára is lehet még hely a mulatós STÁRok éjszakai égboltján!) Közülük kétség kívül a legfigyelemreméltóbb jelenség a frontember, Bugyi Zoltán, aki szemüvegeivel vélhetőleg új divathóbortot indított el a csillagorrú vakondok körében. (Mellesleg nyakamat rá, hogy ezt a fazont kizárólag félvak cukrosbácsikra specializálódott Ofotért üzletekben árusítják.)

"A megjegyzések le vannak tiltva ennél a videónál" - tökéletesen érthető módon.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mulatos.blog.hu/api/trackback/id/tr84529428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chuck Norris leendő kihívója 2012.05.22. 10:51:36

nahh, Bugyiékat békénhagyni, ők a műfaj legjobbjai, stílusteremtői, úttörői stb.
RESPECT nekik!

Pudva · http://www.fatfish.hu 2012.05.23. 15:49:56

A 'margit híd alatt' részt nem lehet úgy értelmezni, hogy a Margit sziget azon része, ami a híd alatt van? Ott fordul meg a futó csík is, igaz kombinéban ott sem láttam futni senkit ;) Bár mögötte a köves részen szoktak néha "csunyák" napfürdőzni, lehet azokra gondolt a dalszerző...

crazyfish 2012.05.23. 17:03:11

@Chuck Norris leendő kihívója:
Ugyan, senki se bántja őket:))...fogyatékosokat nem bánt az ember...
A videóklippet nézve, J.Cameron szerintem befejezi filmes működését...a főszereplő esélyes a emmy-díjra, megrázó erejű a jellem-karakter ábrázolása...:))
Hogy valami pozitívat is kiemeljek, 0:38-nál igazán guszta az a női mell, eltereli a figyelmet a többiről....

KirschAndrás 2012.05.23. 21:27:44

@crazyfish: Szerintem pedig a 3.25-ös momentum mindent visz. Vagyonokat fizetnék érte, ha ő lenne a randigurum.

@Pudva: Tényleg, a szigetre bevezető hídszakasz! Több évtizedes rejtélyt fedtél fel előttem!

KirschAndrás 2012.05.23. 21:36:18

Ebben az esetben viszont a félreértések elkerülése végett illett volna átírni a szöveget így: "Hídszakasz, a hídszakasz, a Margitszigetre bevezető hídszakasz alatt..."

Pudva · http://www.fatfish.hu 2012.05.24. 10:58:19

@nausea: Ö, hát... örülök, hogy segíthettem ;)

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2012.05.26. 09:18:12

eh, nem bírom tovább.az elmúlt napokat azzal töltöttem, hogy (bár korábban könyvjelzőzött, de azóta is méltatlanul elhanyagolt) a blogod olvasásában felzárkózzak.
Engedj meg egy kritikai megjegyzésst. Sajnos méltatlanul kevés anyagot szenteltél a háttértáncosok témájának, holott nélkülük a STÁRok is számottevően kevesebbek lennének. Sztem egyazon tánctanár istállójából keveredtek ki, megkockáztatom, ugyanarról a hat személyről van szó, akik vetésforgóban vállalják a plusz szórakoztató elem szerepét. Teszik ezt nem lankadó mosollyal és nyilvánvalóan azonos koreográfiával, maximum a sebességen változtatnak.
Amennyiben elkerülte figyelmemet a háttértáncosokat elemző írásod, úgy megkövetlek. Erre mentségem, hogy nemegyszer könnyesre röhögtem magam a felvezető szövegeiden.
További lelkes gyűjtés kívánok.
Zárszóul: magam a Chili együttes híve vagyok, ez a szám se tőlük, se mástól sem volt még (ismét elnézést, ha mégis), ezennel megosztom. Hiba lenne kihagyni, egy olyan számról van szó, ami (a közönségen is látszik), komoly tábort tudhat maga mögött.
www.youtube.com/watch?v=VswsnUMOE8s

crazyfish 2012.05.26. 15:35:35

@ziggy stardust:
Oldalt nézd az együttesek felsorolásánál:)

Ez a véleményem a csapatról:

Nem értem mi visz egy értelmes embert ilyen produkcióba?....
A közönséget elnézve, megérdemlik egymást...a mákospusztai kisegítő iskolát összekeverték a helyi nyugdíjas otthonnal...speed-et rántott hússal felkorbácsolták az indulatokat, és a frontember minden épelméjű logikát nélkülöző virtustáncával kezdetét vette a szeánsz...csak azon csodálkozom, hogy nem jelent meg dr. mengele szelleme....:)))

Jó olvasgatást!!!

KirschAndrás 2012.05.27. 19:26:12

@ziggy stardust: 'szönömszépen, jogos a kritika, ennél fogva külön postot szentelek majd a háttértáncosoknak!

zsanka · http://csombor.blog.hu 2012.06.02. 16:17:07

Csodás poszt, a 3+2 és Kratelli Josephine STARművészek egyik szuperprodukciójával hálálom meg: www.youtube.com/watch?v=Meiqp39NrFs

KirschAndrás 2012.06.02. 18:40:26

@zsanka: Anno általában erre vertek meg a sulidiszkóban. Mégsem az eredeti verzió nyomaszt jobban.

crazyfish 2012.06.02. 23:08:33

@zsanka: A vőlegény arcán enyhe pánik látható, ki lehet ez a godzilla fekete parókában + a kisegítő iskola házi zenekara....:))
süti beállítások módosítása