2011.12.24.
08:00

Írta: KirschAndrás

Karácsonykor is mulatunk!

A karácsonyi áhítat és a mulatós műfaj papíron összeegyeztethetetlen fogalmak, STÁRjaink muzikális ecsetükkel azonban frappánsan odafestették a demizsont és a féldisznót a betlehemi szentképre. A következő összeállítással szeretnék békés, boldog karácsonyt kívánni a Mulatós Blog minden kedves olvasójának! (A bejgli általi fulladásos halált elkerülendő, a családi szeánszok közben gondoskodjunk inkább egyéb aláfestő zenéről!)

Bunyós Pityu - A kis Jézus

A szerzemény már csak akkor sikerülhetett volna meghittebbre, ha Pityu nem a Megy a gőzös, hanem a Robots c. Kraftwerk-klasszikus dallamaira szavalja el a szöveget. Mindenesetre a feeling adott, az ember erős késztetést érez rá, hogy disznóperzselővel lobbantsa lángra a csillagszórót. Vagy a legközelebbi fenyőerdőt.

Sláger Tibó - Nekünk te vagy a király

A cím láttán egy pillanatra azt gondoltam, a dal Fásy mester megrendelésére íródott birodalmi indulóként. Annak tudatában azonban, hogy a szorgos slágergyáros a betlehemi történetet eleveníti meg, ember legyen a talpán, aki Gáspárt, Menyhértet és Boldizsárt nem a Mesterhármassal azonosítja. És máris látja lelki szemeivel, amint Szent József bedugaszolt füllel deszkázza be előttük az istálló ajtaját.

Kaczor Feri

Hogy a mulatós zene Pokemon-figurája, Kaczor Feri két bebaszós nóta között érzelmi húrokat is penget, vélhetőleg senkire nem hat a meglepetés erejével. A szóban forgó szerzeménnyel ő is igyekezett emelni az ünnep fényét. Más kérdés, hogy a dal hallatán az ember szívét nem elsősorban áhítat önti el, hanem az az érzés, hogy szolidaritást kell vállalnia a kedélybeteg aranyhörcsögökkel.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mulatos.blog.hu/api/trackback/id/tr43491975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crazyfish 2011.12.24. 09:33:33

Ne csinyá'dd...
Jó kis ünnepi családirtós zenék...:)
Ahogy a hangulat emelkedik, szóba kerül a '68-ba kölcsön adott mákdaráló esete, és az előkerülő bárddal pontot lehet tenni a kölcsönügylet végére...:))

Kellemes Ünnepeket Nausea!!!
Jövőre sűrűbben jelentkezz!!
..és az új missziód se felejtsük!
SLÁGER GYUSZI VIDEÓ!!!:))))

KirschAndrás 2011.12.24. 11:17:26

Köszönöm, köszönöm! Az éjféli mise után pedig máris expedíciót indítok Sláger Gyuszi felkutatására! Ha máskor nem is, Szilveszterkor csak tolja az öreg valahol!

tucano 2011.12.25. 18:01:57

Szeretném kérdezni, hogy ha Sléger Tibó esetén ez az előnyös fotó, akkor jézusatyaúristen milyen lehet a többi?
Egyébként nausea, azt hiszem most már jöhet a katarzis, hiszen a szilveszter valószínűleg maga lesz a Kánaán mulatós szempontból.
Egyébként, ha csuklottál bejglizés közben, akkor ne csodálkozz, mert hallottam a strandon Eminem számot sertanejo stílusban feldolgozva, ami tényleg olyan, mintha Fásy mondjuk 50centet "énekelne" és Márió kísérné harmonikán. Rögtön arra gondoltam, hogy kéne neked egy brazil megfelelő vagy nekem vmi tömény, de gyorsan.

KirschAndrás 2011.12.26. 11:08:39

@tucano: Erre egy linkkel szeretnék felelni: m.blog.hu/mu/mulatos/image/tibo_arpy.jpg

Engem amúgy életemben először tölt el szorongással a közelgő szilveszter... tudniillik, a Zeneexpressz immár a Nóta TV-n jelentkezik, a Házibuli Attilával pedig a Hálózaton... és egyiket sem tudom fogni:((((
süti beállítások módosítása