2014.01.11.
19:23

Írta: KirschAndrás

Klippremier: Lejla - Ezeknél a cigányoknál

Hogy a romapop kincsesládája kiapadhatatlan készlettel rendelkezik, azt eddig is tudtuk. Ezúttal ismét egy olyan szösszenetet szeretnénk bemutatni, melytől automatikusan bearanyozódnak a makkok a kedves olvasók lábbelijén! Van, akinek pulóvert, van, akinek iPhone-t és van, akinek videóklipet ajándékoznak születésnapjára. Bárki is legyen az évfordulót ülő Roland, már vélhetőleg első szülinapi torta mellé már zebracsíkos bőrkötésben kapta meg a Mosó Masa Mosodáját. Szerettei iránta való lelkesedése azóta sem lanyhult, Lejla művésznő pl. egy audiovizuális cunamival lepte meg őt. A környezetre az "idilli" egy enyhe kifejezés, a hupikék delfines szökőkút pl. olyasmi, amit egy kazah diszkódrogtól vizionálna az ember. A szóban forgó szerzemény maximálisan alátámasztja azt a régóta ismert tényt, hogy ebben a zenei környezetben a szövegírás a legkifizetődőbb dolgok egyike. A technokratikus államkapitalizmus kifejezés szótagolásával pl. garantáltan nem kell bajlódnunk, ellenben ismerőseink, barátaink nevét bátran belefoglalhatjuk a sorokba. Mindenesetre meghallgatnánk egy intellektuális verziót is, melyekben valahogy így hangzik a refrén: "Ezeknél az irodalmáréknál buli van, főleg amikor az Esterházy Péter ott van."

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mulatos.blog.hu/api/trackback/id/tr395753068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P. dictus Magister 2014.01.12. 04:22:20

A romapoppal behoztad a multikultit a mulatós világába. A hazai raj cigányok zenéjénél pedig csak a romániai manele a rajságosabb. Bár tekintve, hogy a népies ihletésű provonciális zeneművészet avatott szakértője vagy, nem lepne meg ha ismernéd ezt a remek műfajt. Az általam ajánlott klipben megvan minden ami egy nótás kedvű románból kihozza az állatot Bakutól Konstancáig. Nem szeretném kielemezni a klip minden kockáját, én csak arra hívnám fel a figyelmed, hogy a klipben a szereplők ugyan prémium verdákban nyomják azt a sajátos táncot, mely csak a nóta énekesekre jellemző (felső test és a két kar intenzíven mozog, lábak mozgása minimális), de a képbe bármikor beúszhat egy dachia. A keleti szomszédunknál még élnek a hagyományok, ezért a nők csak a Pajero platóján utazhatnak.

Na a bevezető kicsit hosszú lett, de akkor most küldeném speciálba expressz ajánlva elsőbbségivel nausea-nak és drága szép családjának, a kövektező számot, hogy a Jóisten áldjon meg mind a két kezével a drága szép családoddal együtt, thavesz bahtalo nausea mo ;)

www.youtube.com/watch?v=CYuqTb_53Ag

tucano 2014.01.12. 12:04:30

@P. dictus Magister: gratulálok a találathoz! Már a klip kezdete is gyönyörű, hétköznapi helyzet az elsőbbség nem megadásával, majd megnyuhászkodással elkotródás! Tulajdonképpen csak azzal tudták volna emelni a közlekedésbiztonsági oktatófilm fényét, ha a platón utazó cheerleaderek fékezéskor telibe fejelik a reflektorokat a dzsip tetején!
süti beállítások módosítása