2011.12.26.
10:44

Írta: KirschAndrás

Karácsonykor is mulatuk - part 2.

Ha csupán az aktuális tévéműsor alapján próbálnánk definiálni, mit is ünneplünk karácsonykor, hasonló sorokkal hozakodhatnánk elő: majd 2000 évvel ezelőtt egy betlehemi istállóban világra jött egy kosarazó golden retriever, egy betörőkkel viaskodó szőke fiúcska, egy tucat slendrián módon animált rénszarvas, valamint egy hagymásbabos serpenyővel verekedő olasz színészpáros. Szerencsére az előző összeállítás után is akadnak még STÁRok, akik felhívják figyelmünket az ünnep valódi mibenlétére.

Jolly: Karácsony éjjelén

A Románcok egykori frontembere eddig úgy élt emlékezetünkben, mint egy konstans szerelmi bánatban szenvedő STÁR, akit csökevényes taraja miatt ebrudaltak ki a Leningad Cowboysból. A sebzett szívű dzsigoló imidzst maga mögött hagyva, művészünk a következő dal bevezetőjében egy nukleáris rakéta robbanófejébe csomagolja a karácsonyi szeretetet. Mi pedig karikásostorral sem tudjuk elűzni a körénk sereglő Disney-őzeket.

Roberto, a mulatós masszőr: Gyújts egy gyertyát

Karácsonykor a masszázsszalonok is ünnepi áhítatban konganak az ürességtől. Ezzel önmagában még nem lenne probléma, azzal viszont annál inkább, hogy ez az időszak olykor művészi ihletet ad a szakma képviselőinek. Értjük mi, hogy kedvenc masszőrünk megpróbálta színültig tölteni lelkünket 40 fokos kerítésszaggató békességgel... Ám ebbéli kísérletét már a "hull a hó, odakinn most minden nyugtató" sor után is bátran illethetjük a "kontraproduktív" jelzővel.

Köteles István: Magányos szenteste

Apróbb módosításokkal lásd az előző előadónál írottakat. Ha ezt a dalt valamilyen oknál fogva díszdobozos maxiként piacra dobnám, egy pár füldugót és egy - nomen est omen alapon - egy strapabíró vontatókötelet is csomagolnék a lemez mellé.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mulatos.blog.hu/api/trackback/id/tr793496349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crazyfish 2011.12.27. 09:06:20

Ne má'...tényleg nyertem? Csak viccből írtam, kérek egy megerősítést...:))
Amúgy megint gyöngyszemeket találtál...A jollyn, kerestem, a masszőrön már úgy kellet kicsavarni a kezemből a beretvát...
Ki a faszom ír ilyen szövegeket, kín rímeket, hihetetlen...nekik kéne hallgatni napestig ezt az anyanyelv erőszakot....nem tudják miért koncolom fel a közösképviselőt szenteste, mikor addig olyan békésen üldögéltem a bejgli mellet...
Nóta TV? az létezik?....amikor láttam még kísérleti adás volt?...na mindegy...legalább összegyűjtik egy épületbe a félcédulásokat és már csak egy atomcsapás kell...

BÚÉK

kokkoeireann · http://celticfc.blog.nepsport.hu 2011.12.28. 18:26:03

Csodálom az odaadásodat a témában. Valószínűleg sosem olvasnék ezekről a macskajancsikról az életben, ha nem így írnál róluk, most meg 15mp-et meg is hallgattam a fenti kettőből :D

Ez nálad mazochizmus, vagy az egyik fia vagy és hivatalból ott kell lenned mindig?

KirschAndrás 2011.12.30. 15:43:22

@kokkoeireann: Bevallom töredelmesen, édesapám nem más, mint Laci betyár. Csak mióta egyszer elettem előle egy kolbászcsücsköt, megromlott a viszony kettőnk közt.

kokkoeireann · http://celticfc.blog.nepsport.hu 2011.12.30. 17:03:48

:D Kolbászzsírban gazdag BÚÉK az egész familiának!!!
süti beállítások módosítása