2012.08.26.
15:10

Írta: KirschAndrás

Klippremier: Kothencz Lali VS Matyi és a hegedűs

Hosszas hallgatásomat kompenzálandó, ezúttal különösen szuggesztív összeállítással hozakodom elő. A két videó első blikkre semmi szokatlan elemet nem tartalmaz, megtekintésük csupán a szokásos mellékhatásokkal (mocsárláz, Mária-jelenések, harakiri disznólábbal) járhat - gondolhatnánk naivan. A play gomb lenyomása után nem lehet kétségünk afelől, hogy az ezeket tartalmazó kazettát mindeddig szkafanderes emberek tárolták egy "biohazard" feliratú tartályban.

Kothencz Lali: Boldog szülők dala

Kothencz Lali olyan, akár a pápamobil elfűrészelt fékcsővel: lehet, hogy lassú és komótos, mégis alkalmas közlekedési katasztrófa előidézésére. Ezúttal a (nagy)apaság örömeit feszegeti mulatós taktusok közepette, ami - valljuk be - a maga módján nagyon is szívet melengető gesztus. Ha azonban belegondolunk, mindez milyen hatással járhat a kis jövevény muzikalitására, félő, hogy képtelen lesz megkülönbözteti egy hárfaszólót egy tökgyalu hanghatásaitól.

 

Matyi és a hegedűs: Kocsmadal

Úgy tűnik, Matyiék nem akartak elsüllyedni a mulatós sablonformációk pörköltes lábasában, ezért fellőtték a szürrealizmus jelzőrakétáját. A 0.23-nál felcsendülő dubstepbetét azonban már olyasmi, ami már a mentálisan legedzettebb szaktekintélyekre is képes a meglepetés erejével hatni. (Főként, mert megjelenik lelki szemeik előtt az erre zúzó naposcsibék és gácsérok hada.) Szerencsére a Republicos refrén visszarántja őket a régi kerékvágásba, és megakadályozza, hogy fenékig kiigyák a fagyállós flakont. Mellesleg a presszó vendégei láthatóan komolyan vették a dresscode intézményét: egy hasonló környezetben a micisapka hiánya legalább olyan szembetűnő, mint egy usankás antilop a szavannákon.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mulatos.blog.hu/api/trackback/id/tr904722460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2012.08.24. 14:21:47

Matyi klipben 2:17-nél egy kis moonwalking van, hallottam ilyen jódlis berikoltást is, ez nagyon szép.

crazyfish 2012.08.24. 19:18:59

B+...kiesett a pörc a kezemből..:))

1. Kothencz művész Úr, a helybéli Böllér-pontifex, igazi kígyózó mozgással, átéléssel adja át a muzikalitás pasztilláit az utódoknak, remélhetőleg a szakpszichológus ki tudja kezelni a gyereket...azt nem értem, a klipp elején, a zongoráról levéve mit is ír a mester, biztos mit kell hozni a vegyesboltból...

2.Azt hittem ennél lejjebb már nem lehet menni de mégis...a vádpontok: az intro 10év, a ruházat 15év, a törzsközönség gályarabság:))...zene a szokásos gépszar, viszont a szövegírót szívesen élveboncolnám!!:)...ez még iszonyúan bekarmolva is kiverné a biztit...nekem kéne pénzt kapnom ezért, h nem jelentem fel emberiség ellenes bűncselekményért, Menegele mellett a helyük...

Amúgy epic...:))

zsanka · http://csombor.blog.hu 2012.09.17. 17:42:13

Egyszerűen nem tudok magamhoz térni Matyi és a hegedűs produkciója után. Van erre valami ellenszer?
süti beállítások módosítása