2012.09.19.
13:18

Írta: KirschAndrás

A háttértáncosok

A blogban felvonultatott STÁRok aurája jobbára olyannyira fényes, hogy hegesztőszemüvegen át is helyrehozhatatlan károkat okoz az ember retinájában. (A naiv nézelődő jobbára csak azért nem téveszti össze őket egy Szűz Mária-jelenéssel, mert Jézus anyja sosem hordott ízléstelen sportzakót.) Nem csoda hát, ha a befogadó figyelme olykor-olykor átsiklik a háttértáncosok felett. Talán ennek tudható be, hogy a - jórészt - hölgyek előszeretettel kapálóznak, akár bányatóba fulladni készülő fürdőző. No, de még mielőtt a koreográfiák boncolgatásába kezdünk, vizsgáljuk meg a főbb típusaikat!

1. Ugribugri cicalány

Egyértelműen a leggyakoribb típus, ugyanakkor vérbeli amazon. Általában ugyanis egyszerre vív ádáz harcot az ütemekkel és a kilókkal. Szobája polcán általában válogatott díjak sorakoznak - többnyire az általános iskolából, pl. amikor madarak és fák napján megnyerte a gólyalábas ugrókötélversenyt. Produkciója igen komplex, a thai chitől az almaszüreten át a szimpla kalimpálásig megannyi elemet bemutat.

2. Sukár cigánylány

Első blikkre úgy fest, mint egy farsangi buli résztvevője, ahol mindenki Szaffinak öltözött. Ebben a kategóriában bizony a mackóalsó legalább akkora tabu, mint a Buffalo cipő. Más kérdés persze, hogy a hölgyek szoknyájáról csak a teljesen egészséges lelkületű nézők nem asszociálnak egy tukánokkal teleszórt dögkútra. A mozgáskultúra kevésbé változatos, mint az első kategória esetében, ugyanakkor jóval vehemensebb is. Ha hihetünk a pillangóeffektus-elméletnek, egy hasonló szoknyarázogatás hatására egy-egy toronyház garantáltan összedől az Okinava-szigeteken.

3. Társastáncosok

A nagybetűs retró színpadi manifesztumai. Aki hasonló művészi kompániát vonultat fel maga mögé, attól kitelik, hogy személyesen ismeri Lottó Ottót és a Skála Kópét. Megfelelően gyötrelmes zenei aláfestéssel (ami az esetek 99,9%-ában adott) egy hasonló csoport könnyedén felidézheti bennünk a Lovakat lelövik, ugye? c. alapvetés kulcsjeleneteit.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mulatos.blog.hu/api/trackback/id/tr734781691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crazyfish 2012.09.17. 12:38:05

Hiányt pótló mű.:))...
majd jöhetnek a fellépő ruhák, ott is vannak vadhajtások, izléstörések...

Pistám mögé úgy kellenek a háttér táncosok mint sárgaláz a lepratelepre...

A füstgép helyett jobban jártak volna a ha máglyát gyújtanak és felfüstölnek vele egy kis kolbászt vagy a közönségszervezőt:))

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2013.02.14. 08:39:21

ó igen, igen, igen! én voltam bátor javasolni a háttértácosok méltatását, és eléggé elítélhető módon továbbra sem vagyok rendszeres látogató, de el van a blog mentve a könyvjelzőim között.
leakadtam a Vili bácsinál, és aztán bokros teendők következtek vala, de visszatértem.
köszönöm nausea

tucano 2013.03.12. 20:32:40

"csak a teljesen egészséges lelkületű nézők nem asszociálnak egy tukánokkal teleszórt dögkútra."

ezezezez iszonyúúú hasonlat

KirschAndrás 2013.03.12. 23:33:09

@tucano: Bocsáss meg!:) Mellesleg annak reményében mertem elejteni, hogy a videó úgyis túl ingergazdag ahhoz, hogy valaki pont a hasonlatokkal szemben éljen kifogással.

tucano 2013.03.13. 05:11:50

@nausea: oké, de akkor te sem úszod meg 8 napon belül gyógyuló sérülések nélkül:D

www.youtube.com/watch?v=tKK9xWEHyOA

youlopukku 2013.08.11. 17:04:25

@tucano: nem tudom mit énekeltek,de valami durva lehetett mert könnyezni kezdett a lenin papírnehezékem
süti beállítások módosítása